Фотиния на стебло Photinia fraseri little ‘Red Robin’ stam

80,00 лв.

Изчерпан

Описание

Фотинията Photinia fraseri little ‘Red Robin’ stam е малко позната у нас все още, но бързо набира популарност сред любителите-градинари.

Произхожда от Китай. Фотинията, която се продава на българския пазар е внос, предимно от Италия.

Среща се като храст или като малко дърво.

Може, обаче, да бъде оформена по най-различен начин – едностеблено дръвче с топчеста корона и дори няколко „топки“, последователно разположени във височина, както и многостеблен храст с по-широка или висока и прибрана корона.

Фотиния на стебло Photinia fraseri little ‘Red Robin’ stam е вечнозелена, което я прави растение с висока декоративна стойност. Би могло да се засади самостоятелно или при оформяне на група от растения в градината, дори често се използва и за жив плет.

По нашите географски ширини вирее доста добре, тъй като издържа на отрицателни температури до -20 ͦC. Предпочита слънчеви места, но би могло да се засади и на полу сянка. Изисква дълбока и влажна почва, ето защо е добре субстратът, който ще се използва при засаждането да има добри дренажни свойства.

Фотинията през пролетта – преди и по време на цъфтежа, както и през есенните месеци е изключително красива. Ярките червени листа по върховете на клонките правят силно впечатление. Ако се засади на полусянка, връхните листа няма да бъдат с толкова наситен цвят.

Прочетете още тук.

Вижте още: Кратегус / Crataegus Pauls Scarlet

Допълнителна информация

Размер

150-175см.

Categories: